Volkoren speltwraps met hummus en spinazie
Voor 2 wraps doe je 75 gram volkoren speltmeel met 50 ml water en een snufje zout in een kom. Goed doorkneden tot een stevige deegbal. Vervolgens kun je hier 2 balletjes van maken, die je erna weer uitrolt tot 2 platte pannenkoeken.
Ondertussen kokosolie in een pan verhitten en hierin ongeveer 200 gram verse spinazie bakken, samen met een teentje knoflook en een beetje zout/peper. Als de spinazie wat geslonken is, een tomaatje erbij en nog wat laten bakken.
In een andere koekenpan kun je nu vast één wrap, zonder olie, gaan bakken. Als deze aan beide kanten goudbruin is, kun je de andere wrap gaan bakken.
Ondertussen kun je de hummus maken door 1 blik kikkererwten, 2 eetlepels tahin, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels citroensap en wat zout te vermalen in de blender tot een pindakaas-achtig mengsel.
Nu alleen nog de hummus op de wraps smeren, spinazie erover en afsluiten met een eetlepel kikkererwten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten